Zavičajni muzej: Promocija izdanja Udruženja BATHINVS

Udruženje BATHINVS je protekle sedmice obilježilo šestu godinu svog djelovanja.

Foto galerija: Promocija izdanja Udruženja “BATHINVS” u Zavičajnom muzeju

Shodno tome s ciljem promovisanja rada Udruženja BATHINVS, sinoć je u prostorijama Zavičajnog muzeja u Visokom upriličeno predstavljene publikacija ovog udruženja.
Promotori izdanja bili su; prof.dr.sc. Adnan Kaljanac ( Katedra za arhelogiju, Filozofskog fakulteta u Sarajevu), doc.dr.sc. Amra Šačić Beća ( Odsjek za historiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu), te mladi arheolog i kustos Zavičajnog muzeja u Visokom,Tarik Silajdžić, MA.
Ispred Udruženja prisutnim su se obratitili predsjednik i podpredsjednik dr.cs. Edin Veletovac i Dženan Brgić, MA. Goste promocije ispred Zavičajnog muzeja u Viskom pozdravila je v.d. direktorica Mubera Pulo.

U prostorijama Zavičajnog muzeja sinoć je promovirano 7 publikacija iz oblasti klasične historije i arheologije bosanskohercegovačkog i šireg područja a vrijedi istaći “Bitku za Ilirik” autora prof. dr. Salmedina Mesihovića, do sada najsveobuhvatniju studiju posvećenu čuvenom Batonovom ustanku 6-9. godine n.e., te “Acta Illyrica”, časopis Udruženja čija su dva posljednja broja predstavljena visočkoj publici. Promociji je prisustvovao veliki broj gostiju na čemu se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Zavičajni muzej Visoko

Categories: Novosti