Ženski zbor FKG u Rimu održao koncert u čast bosanskoj kraljici Katarini

ŽENSKI ZBOR FKG U RIMU ODRŽAO KONCERT U ČAST BOSANSKOJ KRALJICI KATARINI

Ženski zbor FKG u Rimu održao koncert u čast bosanskoj kraljici Katarini

ŽENSKI ZBOR FKG U RIMU ODRŽAO KONCERT U ČAST BOSANSKOJ KRALJICI KATARINIVečeras, na 540. obljetnicu smrti posljednje bosanske kraljice Katarine, u crkvi Aracoeli u Rimu, u kojoj je kraljica pokopana, Ženski zbor Franjevačke klasične gimnazije Visoko izveo je prigodan koncert, našoj kraljici u čast. Ženskim zborom FKG ravna naša profesorica Melisa Zerdo, a broji 27 članica. Pridružile su im se Emina Porča iz Visokog i Adelisa Halilović iz Sarajeva te mezzosopranistica Jasmina Polić iz Dublina, koja je bila srce i duša ovoga projekta, a na klaviru ih je pratio maestro Seho Lee iz Dublina.Hvala našim donatorima i sponzorima, našim fratrima i drugim prijateljima u Rimu, hvala Jasmini i Sehi te svima koji su se potrudili i pomogli nam ostvariti ovaj veliki projekt.

Gepostet von Franjevačka klasična gimnazija – Visoko am Donnerstag, 25. Oktober 2018

Večeras, na 540. obljetnicu smrti posljednje bosanske kraljice Katarine, u crkvi Aracoeli u Rimu, u kojoj je kraljica pokopana, Ženski zbor Franjevačke klasične gimnazije Visoko izveo je prigodan koncert, našoj kraljici u čast. Ženskim zborom FKG ravna naša profesorica Melisa Zerdo, a broji 27 članica. Pridružile su im se Emina Porča iz Visokog i Adelisa Halilović iz Sarajeva te mezzosopranistica Jasmina Polić iz Dublina, koja je bila srce i duša ovoga projekta, a na klaviru ih je pratio maestro Seho Lee iz Dublina.
Hvala našim donatorima i sponzorima, našim fratrima i drugim prijateljima u Rimu, hvala Jasmini i Sehi te svima koji su se potrudili i pomogli nam ostvariti ovaj veliki projekt.

 

Categories: Novosti