Otvorenje “Many men show 2015.” u Zavičajnom muzeju Visoko

mms-visoko-2015

U sklopu MMS festivala koji se već treću godinu održava u našem gradu MMS tim ima tu posebnu čast da svake godine predstavi našim sugrađanima mlade visočke umjetnike, koji svesrdno održavaju kulturu, kreaciju i umjetnost u našem gradu. Ove godine MMS vam predstavlja izložbu mladog umjetnika Mirze Smajlovića, koja će se održati u petak, 7. augusta u 20:15 sati u Zavičajnom muzeju u Visokom, gdje će biti upriličeno svečano otvaranje festivala.
Izložba nosi naziv Tragovi i predstavlja opus motiva iz umjetnikovog života, portreti dragih osoba, pejzaži iz svakog dana, pejzaži sa plane air­a (slikanje u prirodi) i studije aktova iz perioda studiranja.
Pored toga što je svoj udio dao u kreiranju izložbe „Requiem“ povodom Europske noći muzeja zajedno sa drugim visočkim mladim umjetnicima, izložba Tragovi je prva samostalna izložba autora.
Pozivamo građane da prisustvuju izložbi ovog mladog umjetnika koji se bavi štafelajskim slikarstvom, te pruže podršku autoru izložbe i samom MMS festivalu, te uživaju u njegovom sadržaju.

20:00 | Otvaranje MMS Kulturpoint Festivala | Lokacija: Zavičajni muzej Visoko
20:15 | Izložba “Tragovi” Mirze Smajlovića | Lokacija: Zavičajni muzej Visoko

Zavičajni muzej Visoko

Categories: Novosti

Tags: